понедељак, 02. април 2018.

Нада Петровић / Реч у збегу


РЕЧ У ЗБЕГУ
Живимо у времену у којем кратка прозна форма све више добија примат над традиционалним формама. То је врло добро осетила Нада Петровић и овом својом књигом, која никога неће оставити равнодушним, показала да кратка (и још краћа) прича може да у себи сажме сву комплексност живљења савременог човека...
Књига почиње антологијском причом “Ловац на змије”, у којој је у неколико реченица проговорила и прокрварила сва наша трагика с краја прошлог века. И остале приче које следе су са савременом тематиком и верно одсликавају све оно што се у души данашњег човека ломи и прелама.
Тематском ширином, дубином сагледавања стварности, снагом свог унутрашњег доживљаја, бистрином мисли и реченице, Нада Петровић успева да, маниром врсног виртуоза, тај свој доживљај пренесе нама с таквом јасноћом да нам се чини као да је наш био одвајкада, само што је неко други пре нас уперио прстом у њега.
На почетку рекох да живимо у времену кратких форми. Зато ће и ова препорука читаоцима бити у складу с тим. Једноставно, пред вама је књига у којој ћете сигурно препознати себе и открити у њој неке своје унутрашње приче за које сте мислили да их само ви чујете.
Искрено, с нестрпљењем очекујем да рукопис књиге „Реч у збегу“ обуче корице и закорачи у свој пуни живот.
Део рецензије књижевника Ранка Прерадовића


Нема коментара:

Постави коментар