Укупно приказа странице

уторак, 16. јануар 2018.

Nada Petrović / Žao mi je Srbije i Srbadije

Žao mi je Srbije i Srbadije


I danas listam novine… U Blicu naslov: “Dijalog Srbije i Kosova u Briselu se nastavlja…” . Odmah mi u oči pada da je Srbija i Kosovo napisano tako kao da su ravnopravne… I jesu čim se vodi među njima dijalog. Kad govorim o tom dijalogu ŠTA Srbija ima da sa njima vodi dijalog i to baš u gradu gde je do pre pola veka bio ljudski zoološki vrt? ŠTA Srbija ima da vodi dijalog sa zamenikom Haradinaja za koga je bila izdata poternica gde je označen kao zločinac nad Srbima?
Upsss… I ja svašta jutros lupam… Umesto da vodim unutrašnji dijalog, da samu sebe pitam znam li da su Srbi deo Haradinajeve vlade?... Ali, opet… Zna li se KO u Srbiji vodi taj unutrašnji dijalog i u čije ime?... Znamo li koliko uticaja na medije ima Skot i Kurc?
Evo odustajem… Pažnju mi privlači vest da je ubijen Oliver Ivanović… Pažnju mi privlači stara-nova vest da se oni neće zaustaviti kod Niša… Usput samu sebe pitam, da li se zna KOLIKO je Šiptarske dece upisalo škole u Nišu ove školske godine?... Da li se zna da li će da vodimo unutrašnji dijalog kada se granica postavi kod Ražnja?..
Znam postaviće mi neki pitanje zašto o svemu tome razmišljam kad ima mnogo lepših tema? I evo odgovora: Zato što nisam noj… Zato što se sećam komentara kada je Nato ubio 16 naših novinara gde se reklo da je to humanitarno, a kada je u Parizu ubijeno (od strane ekstremista) 8 novinara rekli su da je to terorizam.
I znam još nešto… Srbija je i ranije bila na kolenima, ali nikada baš nikada nije bila ono što je sada… Postali smo deo rijalitija… Žao mi je što se predskazanje u mojoj zbirci pod naslovom Igrači i igračke obistinjuje… U onoj zbirci koju je tek nekoliko čitaoca uspelo da razume do kraja… Žao mi je Srbije i Srbadije…

                                                               Nada Petrović


2 коментара:

  1. И данас умиру и деца и одрасли од "хуманих" бомби. Ко је овластио преговараче да тако на штету будућности наше поклањају богатство варварима????

    ОдговориИзбриши